Monthly Archives: October 2012

8 lucruri care ajuta parintele sa cumpere o jucarie potrivita

Alegerea unei jucarii reprezinta un prim angajament al parintilor in dezvoltarea ulterioara a personalitatii copilului. Oare jucaria aleasa ofera copilului placerea de a se juca? Cu ajutorul acesteia isi gaseste noi prieteni de joaca?

Raspunsul la toate aceste intrebari il obtinem daca tinem cont de urmatoarele lucruri:

1. Jucaria este potrivita pentru varsta copilului vostru? Respectati recomandarea de varsta indicata de producator?

2. Jucaria este sigura si durabila? Materialul ales pentru confectionarea ei este ecologic?

3. Jucaria stimuleaza senzorial – jucaria ofera lumini, sunete sau miscari care pot atrage copilul fara sa-l streseze? Este viu colorata?

4. Este atractiva si provocatoare? Are succes in fata copilului tau? Oare copilul se va juca cu ea si maine?

5. Jucaria aleasa il reprezinta? Ii stimuleaza creativitatea?

6. Jucaria aleasa poate fi folosita in mai multe variante de joc cu grad diferit de dificultate?

7. E populara? O cunosc si ceilalti copii?

8. Invita la interactiune? Jucaria aleasa poate oferi o partida de joaca in echipa?

Jucarii

Fa o diferenta pentru copilul tau si cumpara jucarii din lemn ecologice si educative. Ele au un colorit deosebit, vopseaua este pe baza de apa , non-toxica. Calitatea cea mai importanta: sunt durabile.

Din punct de vedere al bugetului alocat pentru jucariile copiilor, o familie are de castigat pe termen lung daca achizitioneaza jucarii calitative si durabile.

 

Joaca cu instrumentele muzicale

Este stiut faptul ca jucariile si jocurile reprezinta pentru copii o sursa importanta de imaginatie si , nu in ultimul rand, dezvolta abilitati de invatare prin joc. Unul din cele mai bune exemple in acest sens  este joaca cu intrumentele muzicale. Special concepute pentru copii, acestea  dezvolta personalitatea copilului pin sunetele emise. Multe studii de specialitate au aratat ca invatarea instrumentelor muzicale de la o varsta frageda poate ajuta copiii sa dezvolte o serie de aptitudini importante: abilitati fizice de baza, cum ar fi dexteritatea manuala si coordonarea mana-ochi si, de asemenea, abilitati mentale, cum ar fi rezolvarea de probleme si forma si recunoasterea culorilor.

Poate multi parinti ar spune : ” nu mai vreau sa aud zgomote si galagie in casa” dar tocmai aceste sunete dezvolta foarte bine personalitatea copilului. Pe langa energia fizica de care da dovada in fiecare zi, fiecare copil isi manifesta dorinta de cunoastere prin sunete. De aceea , multi dintre ei simt nevoia de a tranti lucrurile pentru a afla ce zgomot fac. Mai mult, zgomotul produs de o jucarie ofera copilului satisfactia faptului ca a dominat acel obiect sau acea jucarie.

In concluzie, nu ignorati mesajele copiilor vostri atunci cand acestia vor sa se joace cu intrumentele muzicale. Chiar daca pentru dumneavoastra acest lucru reprezinta un real disconfort, pentru ei zgomotele sunt principala sursa prin care isi dezvolta personalitatea.

http://www.lumealuibubu.ro/jucarii+muzicale+din+lemn