Joaca cu instrumentele muzicale

Este stiut faptul ca jucariile si jocurile reprezinta pentru copii o sursa importanta de imaginatie si , nu in ultimul rand, dezvolta abilitati de invatare prin joc. Unul din cele mai bune exemple in acest sens  este joaca cu intrumentele muzicale. Special concepute pentru copii, acestea  dezvolta personalitatea copilului pin sunetele emise. Multe studii de specialitate au aratat ca invatarea instrumentelor muzicale de la o varsta frageda poate ajuta copiii sa dezvolte o serie de aptitudini importante: abilitati fizice de baza, cum ar fi dexteritatea manuala si coordonarea mana-ochi si, de asemenea, abilitati mentale, cum ar fi rezolvarea de probleme si forma si recunoasterea culorilor.

Poate multi parinti ar spune : ” nu mai vreau sa aud zgomote si galagie in casa” dar tocmai aceste sunete dezvolta foarte bine personalitatea copilului. Pe langa energia fizica de care da dovada in fiecare zi, fiecare copil isi manifesta dorinta de cunoastere prin sunete. De aceea , multi dintre ei simt nevoia de a tranti lucrurile pentru a afla ce zgomot fac. Mai mult, zgomotul produs de o jucarie ofera copilului satisfactia faptului ca a dominat acel obiect sau acea jucarie.

In concluzie, nu ignorati mesajele copiilor vostri atunci cand acestia vor sa se joace cu intrumentele muzicale. Chiar daca pentru dumneavoastra acest lucru reprezinta un real disconfort, pentru ei zgomotele sunt principala sursa prin care isi dezvolta personalitatea.

http://www.lumealuibubu.ro/jucarii+muzicale+din+lemn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>